Cycletours Fietsbussen
De bussen zijn comfortabel en voorzien van toilet, klimaatregeling en koelkast. Koffie en frisdrank zijn in de bus tegen kostprijs verkrijgbaar. We rijden met Royal Class- en Slaapbussen (zie toelichting op volgende pagina). Op alle bussen wordt met minimaal 2 chauffeurs gereden. Voor reizigers en chauffeurs geldt een rookverbod. Op de routes die worden uitgevoerd met een Royal Classbus wordt op de heen- en terugreis een videofilm gedraaid, in de slaapbussen worden geen video’s vertoond. Ongeacht het bustype (Royal Class- of Slaapbus), berekent Cycletours geen meerprijs. In sommige gevallen kan er afgeweken worden van het gepubliceerde type bus. Op onze bussen geldt een bagagelimiet van 20 kg inclusief eventuele tent (let op: u mag geen gasflessen in de bus meenemen). Notabene: Er geldt een minimum aantal van 20 passagiers per bus. Het type bus en de vertrek- en aankomsttijden zijn onder voorbehoud.

Fietsvervoer
De fietsaanhanger is luchtgeveerd. Voor het vervoer van uw fiets is het volgende belangrijk: Fietstassen kunnen niet aan de fiets blijven. U dient alle uitstekende voorwerpen te demonteren: denkt u hierbij vooral aan triatlonsturen en kaartleesstandaards etc. Het stuur dient een kwartslag gedraaid te worden. Lowriders en highriders dienen te allen tijde gedemonteerd te worden. Wij adviseren u al deze zaken thuis al een keer los te draaien. Onze chauffeurs zetten uw fiets in de aanhanger. Neemt u geen fiets mee, dan krijgt u een korting op de busreis van € 25,- (of € 12,50 enkele reis). Let wel: dit geldt uitsluitend voor busvervoer zonder arrangement. Indien u een tandem meeneemt, betaalt ook de tweede meereizende persoon de volledige reissom. Het vervoer van een fietskar kost € 40,- (of € 20,- enkele reis). Deze moet wel demontabel zijn en kan alleen op aanvraag geboekt worden. Tandems en ligfietsen kunnen zonder toeslag mee, maar zijn beide ook op aanvraag (van tandems dienen naast de lowriders, ook de pedalen gedemonteerd te worden). Mocht uw fiets tijdens het transport ondanks al onze zorgen toch een beschadiging oplopen, dan bent u voor de schade, m.u.v. kras- en lakschade en schade aan gelzadels, gratis verzekerd. Is er schade, meldt u dit dan direct aan uw chauffeur. Samen kunt u dan het schaderapport invullen.

Op- en uitstapplaatsen
De op- en uitstapplaatsen zijn meestal bij een camping, hotel, bus- of treinstation, plaatsen die voor een fietsbus doorgaans goed bereikbaar zijn. In uw reisbescheiden staan de op- en uitstapplaatsen precies aangegeven, evenals de vertrek- en aankomsttijd zoals op dat moment geldig zijn. De tijden zoals gepubliceerd in deze brochure zijn altijd onder voorbehoud. U kunt variëren in de op- en uitstapplaatsen. Dat wil zeggen dat u op een andere plaats dan de uitstapplaats weer kan instappen. Dit kan op dezelfde of een andere lijn, of zelfs in een ander land. De prijs is in dit geval de hoogste retourprijs van de twee bestemmingen.

Enkele reis
Het tarief voor een enkele reis bedraagt de helft van de retourprijs plus € 30,-.

Reserveringskosten
Voor fietsbusboekingen brengen wij € 15,- per boeking in rekening.

Kinderkorting
Onze kinderkorting maakt het erg aantrekkelijk om met het gehele gezin met de Cycletours-fietsbus op vakantie te gaan!
Let wel: deze kortingen gelden uitsluitend bij retourtickets voor busvervoer zonder arrangementen. • Voor kinderen van 1 t/m 12 jaar geven wij 40% korting op de vermelde busprijs zonder fiets (één kind per volbetalende volwassene).
• Voor kinderen van 13 t/m 17 jaar geven wij 20% korting op de vermelde busprijs zonder fiets (één kind per volbetalende volwassene).
• Kinderen tot 1 jaar reizen gratis mee (geen recht op eigen zitplaats en zonder fiets).

Hoogseizoen toeslag
Voor vertrekdata in het hoogseizoen geldt een toeslag van € 25,-. Bij een retourticket is de datum van vertrek uit Nederland doorslaggevend. Het tarief voor een enkele reis in het hoogseizoen bedraagt de helft van de retourprijs (inclusief toeslag) plus € 30,-. Bij een enkele reis terug naar Nederland is de vertrekdatum van de bus uit Nederland bepalend.

Wijzigingen
Volgens de ANVR-voorwaarden is het wijzigen van een boeking over het algemeen niet meer mogelijk vanaf 28 dagen voor de dag van vertrek. Bij Cycletours echter kunt u uw busreis nog wijzigen tot 14 dagen voor vertrek. Wijziging van op- of uitstapplaats na reservering is mogelijk tot 4 werkdagen voor vertrek. Wijziging van de terugreis vanuit het buitenland is eveneens mogelijk tot 4 werkdagen voor vertrek. Voor elke wijziging wordt € 27,- per boeking in rekening gebracht.

Reis veilig, kies het Keurmerk Touringcarbedrijf!
Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR reisorganisatoren, dus ook Cycletours, werken uitsluitend met touringcar-bedrijven die een Keurmerk hebben.

Wat mag u verwachten:
Als u bij Cycletours in de bus stapt, bent u verzekerd van het volgende:
• Het touringcarbedrijf werkt volgens de strenge Keurmerk Touringcarbedrijf regels.
• Elk half jaar wordt het busbedrijf daarop gecertificeerd.
• Uw chauffeur beschikt over de vereiste diploma’s, ruime ervaring en wordt iedere 5 jaar onderworpen aan een Rijvaardigheidsanalyse door CCV-CBR.
• De regels voor rij- en rusttijden worden strikt nageleefd.
• De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid
• Ook het comfort van de touringcar is van het hoogste niveau volgens de ANVR busclassificatie: Royal Class, Comfort Class of Tourist Class.
• Mocht er onverhoopt iets misgaan: uw keurmerkbedrijf is adequaat verzekerd.

Controleer zelf!
Het Keurmerk Touringcarbedrijf kan met directe ingang worden ingetrokken. Controleer of uw touringcar is voorzien van een actueel keurmerk. Bij de entreedeur is de keurmerksticker met het jaartal aangebracht. Kiest u voor ANVR touroperator Cycletours, dan kiest u voor het Keurmerk Touringcarbedrijf. Kies voor veiligheid, kwaliteit en comfort. Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf, telefoon (070) 3751777 of www.touringcar.nl.

Wat is een Slaapbus?
Een luxe touringcar met plaats voor 38 personen. ‘s Avonds worden de stoelen vlot omgezet in dubbeldekse slaapbanken. Gedurende de nacht kunt u liggen en u komt goed uitgerust aan op uw vakantiebestemming. Ter verhoging van het reiscomfort krijgt u slaapslofjes en de chauffeur deelt een hoofdkussen en een deken uit.

Wat is een Royal-Classbus?
Een luxe touringcar met veel beenruimte (94 cm en 45° verstelbare stoel met voetsteunen). U heeft voor uw voeten een meervoudig verstelbare beensteun.